Thailändska köttbullar

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • ½ dl Vetemjöl
  • 1 dl olja
  • 2 msk Exotic Snacks naturella jordnötter eller rostade saltade
  • 2 msk Röd currypasta thailändsk
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja

Instruktioner

  1. Blanda färs & ägg. Forma bollar av en pingpongbolls storlek. Rulla dem i vetemjöl
  2. Låt ca 1 dl olja bli het i en panna. Lägg i köttbullarna, några i taget och bryn dem väl runt om. Lägg dem på hushållspapper att rinna av.
  3. Mal nötterna i en kvarn, mortla dem eller kör dem fint i matberedaren.
  4. Värm ca 2 msk olja i en gryta på svag värme. Rör den currypastan och fräs den lätt någon minut. Tillsätt kokosmjölken och rör sedan ner nötter, fisksås & socker. Sjud någon minut & smaka sedan av. Tillsätt mer fisksås eller socker vid behov.
  5. Lägg i köttbullarna och sjud ytterligare 5-6 minuter.
  6. Servera med jasminris!