Lammburgare

Med pinjenötter och chèvre-röra

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g lammfärs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 påse Exotic Snacks pinjenötter 50 g
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%

Röra:

  • 100 g chèvre fransk getost
  • 2 dl matyoghurt

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Blanda lammfärsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs.
  4. Forma 8 jämna biffar.
  5. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  6. Mosa osten och blanda med matyoghurten.
  7. Servera med getoströran, machésallad och solmogna tomatklyftor I bröd eller utan!